LET OP - Wintersluiting van 1 december 2019 tot en met 9 maart 2020!!

U zoekt een bestemming om heerlijk uit te rusten? Om te genieten van natuurschoon? Kom wandelen in de Ardennen! Of, nog sportiever, kom met uw fiets van een uitdagende en groene omgeving genieten. Of pak uw ongelezen boeken in en boek een weekend bij ons om bij te lezen.

Op maar dik twee uur rijden van Brussel, Antwerpen, Eindhoven en Maastricht ligt ons rustieke hotel met B&B-achtige uitstraling aan de oever van de prachtige rivier de Semois in de bosrijke en heuvelachtige Belgische Ardennen.

Waar de tijd is blijven stilstaan.

Een hotel met B&B-kwaliteit

Na onze wintersluiting van 1 december 2019 tot en met 9 maart 2020 varen wij een nieuwe koers! In onze snel veranderende wereld waarin we eenvoudig heel de wereld overvliegen is er vooral vraag naar authentieke rustieke ervaringen, zoals u bij ons vanaf 10 maart 2020 tegemoet kunt zien. Een hotel met de huiselijke faciliteiten van een B&B.

Onder het bezielend management van Patrick Portal, die ons vanaf 2019 is komen versterken, komt u bij ons genieten van zijn gastheerschap op ons landgoed, van de prachtige omgeving en van de rust. De rustieke gastronomie bij ons in de buurt, maar niet langer bij ons op het landgoed, zorgt voor uw inwendige mens.

Een korte geschiedenis van ons hotel

Voordat Prieuré de Conques een hotel werd, was het een priorij. De geschiedenis gaat terug tot 648, toen Saint-Remacle, de bisschop van Maastricht, de opdracht gaf om een klooster te stichten in Conques. Anno 1173 werd de priorij aan de cisterciënzermonniken van Orval geschonken, die er een rust- en studiehuis bouwden. In 1942 werd de familie de Naeyer eigenaar van het domein. De Semois en de vijvers werden geëxploiteerd als visgronden, voornamelijk voor paling en forel. Ook de omliggende weilanden en bossen werden bewerkt. 1963 was het jaar waarin Florimond en Simone De Naeyer “Prieuré de Conques” renoveerden tot een hartelijk hotel. Het bijgebouw – de Résidence – werd in 1990 opgetrokken naast de vroegere priorij.

Sinds 2018 is “Prieuré de Conques“ in handen van een nieuwe eigenaar. De oorspronkelijke waarden en respect voor de geschiedenis gaan hand in hand met de frisse wind die er nu waait. “Prieuré de Conques“ is een rustiek hotel geworden waarin u geniet van een B&B-achtige uitstraling. Begin de dag met zicht op de weidse natuur en een ontspannen ontbijt. Maak gebruik van de faciliteiten van het hotel en mogelijkheden in de buurt om u gedurende heel de dag te vermaken. Nog een slaapmutsje in de bar en dan onder de wol van uw charmante kamer.

Cultuur, natuur of avontuur

Een champagnetasting in Reims, een uitstap naar Luxemburg of naar het viaduct van Conques, dan wel een bezoek aan de brouwerij van Orval. Door de centrale ligging van het hotel kan u alle kanten uit. Wij helpen graag met boekingen en andere informatie.

Afdalen in het hart van de leisteengrotten, genieten van het landschap rond het hotel of de ruisende stroming van de Semois volgen. Het kan allemaal in de nabije omgeving van Prieuré de Conques.

Mag het wat avontuurlijker? Dan zijn er in de buurt tal van mogelijkheden om de hartslag op te drijven. Ga kajakken op de Semois, hiken of fietsen in en rond de bossen en de heuvels, jagen en zoveel meer.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie.

 

Met vriendelijke groet,

Hostellerie “Prieuré de Conques”
Uw bestemming om rustig te genieten in de nabije Ardennen
Waar de tijd is blijven stilstaan

+32 (0) 61/41.14.17
Rue de Conques 2 - 6820 Florenville
info@conques.be
https://www.conques.be