Een rijke geschiedenis

Voordat Prieuré de Conques een hotel werd, was het – u kan het al raden – een priorij. De geschiedenis gaat terug tot 648, toen Saint-Remacle, de bisschop van Maastricht, de opdracht gaf om een klooster te stichten in Conques.

Anno 1173 werd de priorij aan de cisterciënzermonniken van Orval geschonken, die er een rust- en studiehuis bouwden. In 1942 werd de familie de Naeyer eigenaar van het domein van Conques. Hier werden de Semois en de vijvers geëxploiteerd als visgronden (voornamelijk voor paling en forel). Ook de omliggende weilanden en bossen werden bewerkt.

1963 was het jaar waarin Florimond en Simone De Naeyer Prieuré de Conques renoveren tot een hartelijk en luxueus hotel. Het bijgebouw – de Résidence – werd in 1990 opgetrokken naast de vroegere priorij.

Zij beheerden het hotel tot januari 1996, waarna de fakkel werd doorgegeven aan zoon Françis De Naeyer, zijn echtgenote en zoon Jérôme. L’Hostellerie du Prieuré de Conques werd volledig gerestaureerd en aan de hedendaagse smaken en vereisten aangepast. Eens te meer baadde het hotel in gastvrijheid. In 2016 ging familie De Naeyer op welverdiende rust, waarna het team de dagelijkse werking verder zette.

Sinds 2018 is Prieuré de Conques in handen van een nieuwe eigenaar. De oorspronkelijke waarden en respect voor de geschiedenis gaan hand in hand met de frisse wind die er nu waait.

Een verblijf om nooit te vergeten

Prieuré de Conques is een hotel met zoveel troeven, dat u van de ene in de andere verrassing zal vallen. Begin de dag met zicht op de weidse natuur en een hoogstaand ontbijt. Maak gebruik van de faciliteiten van het hotel en mogelijkheden in de buurt om u gedurende heel de dag zielsgelukkig te voelen.

Nog een slaapmutsje in de bar en dan onder de wol van de charmante en luxueuze kamer. Op naar de volgende dag om nooit te vergeten!